fredag 2 januari 2009

Gott Nytt År


Det ser ut som det är de gamla Vin glasen, tomt och lite tröttsamt.

Det är inte ofta man ser denna party tjejen vila så här.

Äntligen var alla tillsamman igen i familjen Erixon, Johan med familj från Luleå,Jimmy utan sällskap och Sandra med sin käre Erik.
Trevligt och spännande om det skulle fungera för oss på norsk mark. Mycket mat och många diskar emellan allt annat som bara var bra.
Spel och data kan fördriva tiden hur mycket som helst. Data verkar vara något som alla bara blir lugna och avslappnade av. En liten busstur med information om allt i Melöy var något som kanske inte alla uppskattade. Särskilt inte när det var stopp i tunneln och vi fick backa tillbaka. Men eftersom man är en van chaffis så vände man ju inne i tunneln, inte så populärt av alla i bussen. Det underlättade med en film om Jonny Cash ( Walk the Line).
Vi var några som vågade och ville bada, så vi tog turen till Glomfjord för att simma,leka,åka vattenbana och ta en bastu. Elise gillade allt och Mira simmade hela tiden.

NY års aftonen tillbringade vi med familjen Flage och någon Hansen. Maten som serverades på norskt vis var underbart för alla utom för en som inte kunde tugga maten (han fick problem med matsmältningen). Tack Trine för servicen och den underbara kalkonen (vi orkade bara en , men hon hade ju som vanligt stekt två), varför gör dom så mycket mat i Norge, kanske dom vill äta samma mat flera dagar i sträck. Eller så äter dom HUR MYCKET SOM HELST.
Fröja var dopad, man led med henne. Varför skulle vi skjuta upp alla dessa raketer som var förbjudna i Norge, till ingen nytta. Men ok man kan ju gömma sig bakom det att man gör det för barnens skull.

Raketer och kramar vid tolvslaget i en salig blandning av för brödning emellan de nordiska länderna.

När vi väl kom in igen, så fick man en inblick i den norska ny års traditionen, nämligen att man talar om för alla vad man lovar inför det nya året.
Mona ville träna mer på gym inför golfåret och jag kommer inte ihåg vad jag lovade. Om jag inte minns fel så var den någon av Norrmännen som lovade både giftemål och körkort (innan 40).

Tack Familjen Flage och en liten Hansen för en underbar kväll från den svenska familjen Erixon.

1 kommentar:

Stein-Eirik Hansen sa...

Ikke skyld på Frøya, flere var dopad.

Ingen på Gråta har sett en eneste rakett med styrepinne i år !!

Det var en hyggelig kveld med eksemplariske barn........foreldre....og besteforeldre.